any emotion , if it is sincere, is involuntary


Saturday, July 16, 2011

- SEMALAM , HARI NI. UPU LAGI -

assalamualaikum.



kesenyapan aku  dari belog sendiri tanpa meninggalkan aktiviti blogwalking tiada kaitan dengan jiran sebelah menyebelah yang bergaduh sampai cerai berai. dengar, kalau kahwin, biar sekali seumur hidup. biar cerainya, cerai MATI. juga tiada kaitan dengan mak leha yang petang tadi kita lihat elok mengumpat, tapi baru sahaja meninggal malam tadi. mengingatkan kita tentang ajal maut di tangan DIA, kita tak tahu bila masa kita. cukup kah bekalan yang akan dibawa ? selamat menantikan RAMADHAN AL MUBARAK .
errrr.



 okayh


seteret to the point. 


point satu. 


hari ni dah 16 hb july. alhamdulillah. aku dapat khatam minggu ni jugak, as planned lah kan. (: yeayy. 








point dua,




masa ingat lagi saat kita bercanda bergurau senda di tepi jendela rumah dia, bercerita mengenai UPU dan masa depan aku , UPU dan ketentuan pilihan parti politik aku ? --'








yes. 








kalau hari ni 16hb july . maknanya telah lepasnya 15hb july pada semalam hari. 




jadi, semalam 15hb july . UPU diumumkan , seperti yang dihebahkan. 


jadi, semua nyata berdebar dengan keputusan . well, aku juga. tapi, nervous aku tak pernah menghalang aku dari membuat semakan ASAP. walaupun aku kerja, aku awal awal lagi dah siapkan draft message untuk aku hantar tepat jam 12 pm . tapi, sebenarnya.dari tengah malam lagi aku dah try sent . --' dia marah, tolak 2posen dan suruh aku check besok. pukul 12 , gila ! < kata UPU. believe me guys. 




12 pm. line upu busy. corrupted, problem , stuck dan jammed. atauuu semua yang sama erti. 

aku minta kak ira tolong, ramai customer, aku tak boleh nak communicate dengan baik . demm. 







tetiba, aliahmastura * nama sebenar dalam IC  called dan asked me about my result. pertamanya, dia menjerit pasal kos dan U yang diberi UPU untuk dia. UTEM. well, jodoh kau memang kuat betul dengan MELAKA ni. :D tape, jadi anak angkat mak aku okayh (: 




she asked my IC no. and my matrik no. untuk tolong check kan bagi pihak aku. yes, aku kasi. 




tak sampai 5 minit dia text .



>> tpa, kau dapat LAW dekat UUM 




secara serious, aku mestilah kecewa. tahu tahu lah betapa tinggi nya harapan aku untuk masuk UiTM. macam yang aku rancang sejak zaman GBR. ohh maaaaann. keh keh. pulak tu, aku berusaha untuk penuh kan requirement nak masuk UiTM. ye la, tapi dah bukan rezeki. kitorang ni terlampau ramai. kuota pun limit. fikir positif. yeah !




tapi, alhamdulillah. elok lah dari takde. dari dia bagi aku kos yang tah pape. ignore lah pasal U  tu. semua depends kat diri aku sendiri. pada usaha aku sendiri. aku juga bersyukur sebab aku tak dapat lah kos lain lain yang aku apply sebenarnya. hehe. dann aku lagi bersyukur sebab ramai geng dapat sana. 
geng Man*** je dah hantar 4 wakil (: auwww. ketua ketua besar semua ada kat UUM . hidup legasi geng man*** ! pastu, dak ros, chot, qila :D , aton dan sape sape lagi lah, pun campak kat UUM.








cuma, aku masih belum tekan terima sebab macam biasa ada sedikit tentangan dari pihak abang aku. angah . well, dia pun mmg tak berapa nak sokong aku amik law ni. --'


aku ada masa kurang seminggu untuk fikir. ingat kan aku okayh.








cuma, aku sedikit risau. boleh ke aku ni ? huhuhu. 






mungkin lepas ni, bermula jalan hidup kat UUM pulak. babai UiTM. don't worry, UiTM dihatiku, always, forever (: 






so, aku akan undi kerajaan lah, kira nya ni eh ? haha.






cuma, aku harap semua dapat terima lah keputusan UPU ni. ye la, hidup memang risiko. kalau nak ikut macam kita rancang je, pun tak boleh jugak. bukan kita yang tentukan. kita pelakon pada semua skrip arahan DIA. jangan mulut je cakap alhamdulillah, tapi komplen komplen pasal tak puas hati. cakap macam macam .hmm.




so, okayh. babai.






p/s. akak cun text ayu siap kol nak tnya ayu dapat mana. apakah ? :P haha. akak, dapat UMT eh ? hmm. samalah bakal perantau kita ni .

3 comments:

  1. bolela buat legasi uitm kat uum tu;HAHA. :p

    ReplyDelete
  2. aton. tauuu tape :D keh keh. reramai duduk sana.

    melle. tahniah jugak dengan UIA :D

    ReplyDelete