any emotion , if it is sincere, is involuntary


Tuesday, August 23, 2011

- PERTANDINGAN BERCERITA -

assalamualaikum.

hai uols. puasa tak ? hihihi. jangan ponteng tau. nanti takboleh raya.  okayh , dah .hari ni terasa nak buat story telling . ate, dah lama tak masuk pertandingan story telling. nak jugak tengok bakat ada lagi ke tak . so, ni cerita tentang 3 orang . faiz, lina dan yanti .


lina dan yanti adalah kawan semenjak sekolah . yanti mengenali faiz dan mereka berkawan. akibat tersalah percaturan, yanti menyanyangi faiz melebihi sepatutnya, yanti jatuh hati pada faiz. * tarik nafas. * 


pada satu hari, yanti tanpa berfikir panjang telah memberikan ruang kepada faiz dan lina berkenalan. faiz dan lina berkawan dan pada  mesra membelakangi yanti masa yang singkat , dan diketahui yanti . maka, remuk redam lah hati yanti melihatkan kemesraan faiz dan lina. 
dipendek kan cerita , yanti membawa diri , membawa hati lara menjauhkan diri dari lina. pergaduhan tercetus akibat penipuan yang lina lakukan. perkara yang merobek hati yanti menyebabkan yanti merasa benci pada lina dan faiz pada mulanya. hilang kepercayaan yanti pada faiz yang selama ini menjadi salah satu bahagian penting dalam hidupnya. 
lina dan yanti kini dingin dan membenci. 
faiz tetap begitu. sayangnya, terdapat kitaran 3 segi yang jelas. 


yanti sayangkan faiz tapi faiz sayangkan lina. maka yanti sendiri merasakan amat perlu dia mengundurkan diri. digagahi, namun gagal lagi. 


yanti lebih mengambil sikap mendiamkan diri. mengasingkan diri dan meletakkan perkara ini di sudut hati paling sepi. 


tinggal lah masing masing dengan kisah yang tak nampak jalan henti. ada pun yanti membawa diri, namun dalam hati, tak pernah pula dia membenci faiz. 
beribu nasihat diberi, yanti menyepi mengelak tanpa sebab yang pasti.  


maka hidup lah yanti dalam jalan yang dia sendiri mahukan . 
sekian, terima kasih .
-.- aku tade bakat bercerita. babai . 


p/s. cerita tiada kaitan dengan yang hidup ataupun mati.

No comments:

Post a Comment