any emotion , if it is sincere, is involuntary


Thursday, December 6, 2012

-entry waktu rare-

assalamualaikum 

this is veryyyyy rare. sangattt rare untuk aku lepak menghupdate blog di kala asemen berlambak tunggu giliran. dan di kala zaman kejatuhan dan kemusnahan kerana laptop aku dan roomate sama sama jahanam di waktu waktu genting nih. tapi. memang tade sebab yang bawak aku datang sini kecuali aku tengah gigih buat kan managerial math mekja punya asemen -______________-
yeah. di bilik leha dan mekja menggunakan lappy mekja. dan melihat mereka sedang dibuai mimpi. 


hmmm. kata pasal math nih,

aku suka num. tapi aku tak suka num secara seluruhnya. 
aku suka ayat dan fakta. tapi tak suka ayat dan fakta secara seluruhnya. tapi aku sangkut kat LAW, and it is... er. k. silent please. 
ngadap math satu feel seronok datang. walau berjam jam aku kena ngadap dan berpuluh puluh tab aku bukak tutup untuk jawab 3 soalan. --'


jadi. disebabkan aku dah 3 tahun tak jumpa math, *abaikan ekonomi dan akaun masa asasi* aku rasa syok. dan habislah kuku aku gigit kertas aku guna untuk cari jawapan math nih. -.-


aku tau kenapa aku boleh score akaun, ekonomi dan math zaman sekolah berbanding add math. yeah. sebab aku tak boleh jumpa number semedang. kihkih. 

kenalaaah gelak kihkih. 


so basically, hari hari hampir ke hujung sem masih sibuk dan padat seperti dulu. tekad untuk tidak lagi masuk apa apa pertandingan atau aktiviti sekadar terbang dibawa angin panas bumi sintok sebelum turun hujan. 

masih ada lagi aktiviti aktiviti dan pertandingan yang aku masuk. latest aritu, mut syariah.

aku asal dari pidato. terjun ke debat. lompat ke mut. aku nampak beberapa perbezaan antara 3 ni. 

pidato. kreativiti. idea. nada. gaya. etc. 
debat. manipulasi. otak pantas. idea. etc.
mut. TEKANAN. teliti. teli. etc. 


berperang tertekan bertekak tegang leher semuaaaaaaaaaaaaa jenis pergaduhan aku dan leha alami sepanjang persediaan mut nih. 

duit tidur cuti berfoya foya semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa keseronokan aku dan leha tinggalkan demi persediaan mut nih. cewah.

dan alhamdulillah. mut ni bezanya dengan debat , stress hanya before. masa pertandingan, relax dan cool beza dengan debat. *eceh. bajet lah nih. 


apa pun. Alhamdulillah. we're so grateful and syukurrrr sangat we did our best, we gave our veryyyy best performance. and everything went smooth. Alhamdulillah. 


so skang nih. duk menghadap asemen asemen lah sepatutnya. semuaa akan free only a week before the Final Exam. good -.-


ah penat lah. dah pukul 4 rupanya. esok kelas 9.30 criminal. naya naya


kbye. pakai lappy org tak leh lama lama. LOLNo comments:

Post a Comment